Gräsviken

Vi befinner oss ute i obygden några mil utanför Finspång i Östergötland. Gräsviken var en gång i tiden Viktor och Evelins morfars morfars gård. Här växte min farmor upp och när hennes mamma gick bort när hon var i 20-årsåldern skötte hon hemmet tills hon träffade farfar och gifte sig.

När pappa och hans bröder var små tillbringade de stora delar av somrarna hos morfar Simon. Tillsammans med sin far rustade de upp den gamla timrade stugan som låg i närheten av stora huset.

När jag var barn sov jag och Thomas i denna stuga tillsammans med farmor och farfar. Under den här tiden gjorde man iordning det hus som kallas boden åt min familj. På övervåningen som består av ett enda rum sov vi sedan hela familjen och ofta någon kompis. Mina kusiner höll till i stora huset. I varje hus finns kök och det är utmärkt att växla mellan att laga mat var för sig och t ex fika och grilla tillsammans.

Sen några år tillbaka åker Linus och jag gärna hit en vecka eller längre varje sommar.  Med barn är det väldigt smidigt att åka samtidigt som mina föräldrar. De sover numera i den gamla smedjan som renoverats men lagar maten i boden som tidigare. Vi bor i farmors stuga och sitter just nu här med varsin dator och är uppkopplade mot internet. Visst är det lite tråkigt och visst tar det död på idyllen. Tyvärr är det en regnig dag idag och då blir det sånt man tar sig för. Vi har också haft soliga dagar med bad och grillning och kvällarna har ägnats åt spel och att lyssna på ljudböcker.

2 kommentarer till “Gräsviken”

  1. ida
    09:40 on August 2nd, 2009

    Det låter fantastiskt mysigt! Du tar väldigt fina bilder Magda. =)

  2. magdalena
    14:18 on August 9th, 2009

    Ser helt idylliskt ut! *kram* till hela familjen

Lämna en kommentar: