Egypten ♥

Igår såg jag pyramiderna! Efter en fantastisk vecka tillsammans med några av våra jobbpartners i landet blev det en dags turistande i Kairo. Först pyramiderna i Giza, vilket innebär tre stora pyramider och flera mindre och dessutom Sfinxen. Sedan körde vi över Tahrir Square där den egyptiska revolutionen hade sitt centrum i januari i år. Senast igår kväll var det oroligheter på torget och minst 24 människor dog. Svårt att fatta eftersom det var helt lugnt på eftermiddagen. Intill torget ligger Egyptiska museet som jag och Linus besökte förra sommaren och som jag inte hade räknat med att komma tillbaka till så snart. Otroligt intressant även denna gång! Vi hade en väldigt bra guide med oss och efter besöket vid pyramiderna var det extra intressant att åka till museet och lära mer.

Nu sitter Emilia och jag på flygplatsen och väntar på flyget som går hem till Cypern om några timmar. Längtar hem!

DSCF5495DSCF5494
DSCF5500DSCF5516
DSCF5534DSCF5531
DSCF5556DSCF5545

2 kommentarer till “Egypten ♥”

  1. farmor
    17:22 on October 10th, 2011

    Ser underbart ut. Härliga bilder. Kul att ni hann förbi detta också. Sevärt ju.

  2. kristina och anders
    20:30 on October 10th, 2011

    Roligt att se er turista och rida på kamel

Lämna en kommentar: